Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Μυστήριο - Θρίλερ



Εδώ θα δείτε αναλυτικά τους νικητές των Greek Wattys 2015 ανα κατηγορία.


Θα υπάρχει μία μικρή περίληψη για την κάθε ιστορία, το εξώφυλλο της και σχόλια των κριτών ή αναγνωστών για την ιστορία.

Ας ξεκινήσουμε με την πρώτη κατηγορία που βγάλαμε νικητές...




Το μυστήριο - θρίλερ ήταν μία κατηγορία σχετικά μικρή αφού είχε μόνο 14 συμμετοχές.
Οι νικητές αυτής της κατηγορίας είναι :

Η ιστορία "A deal with the Devil" της darkside_cookies και "Το άκαρδο κτήνος" του ThanasisZiakas.

Λίγα λόγια για το "A deal with the Devil",

Η ιστορία ακολουθεί την Άλις Μπλακ ένα ψυχικά διαταραγμένο κορίτσι τυλιγμένο σε ένα μυστήριο τρέλας. Τα όνειρα της είναι το κλειδί για το μέλλον και η φωνή της το μοναδικό όπλο ενάντια στους εχθρούς που κανείς δεν βλέπει.

Μπορείς να τρέξεις και να κρυφτείς,
Μπορείς να ζήσεις χωρίς να ζεις.
Αλλά όταν έρθει η ώρα της επιλογής,
Από το τέρας, να ξεφύγεις, μπορείς;

"Ποτέ μην εμπιστεύσαι κανέναν. Κλείσε τα αυτιά σου στο κατεστημένο και τρέχα. Γιατί οι συμφωνίες με το διάβολο γράφονται με αίμα, υπογράφονται με πόνο και σφραγίζονται με θάνατο."


Η ιστορία αυτή τράβηξε το ενδιαφέρον των κριτών μας από την πρώτη στιγμή! Η Άλις είναι ένας πολύπλοκος χαρακτήρας γεννημένη μέσα σε ένα ψυχιατρείο από μία τρελή μητέρα, φαίνεται πως κατέχει το χάρισμα να μιλά με τον Θεό και να βλέπει όνειρα με τις μελλοντικές τραγωδίες. Ώρες ώρες είναι ανατριχιαστική και φαίνεται σαν να έχει έναν δεύτερο εαυτό. Εκείνη είναι το Φως αλλά η άλλη της πλευρά είναι το Σκοτάδι.

Απόψεις για το έργο :

"Πρώτα απ'όλα με τράβηξε το μυστήριο και το σασπένς! Αυτή η ανατριχίλα που νιώθω κάθε φορά ενώ διαβάζω, η ταχυπαλμία μετά από ένα κεφάλαιο! Η darkside_cookies έχει κάνει φοβερή δουλειά με την χρήση πολυμέσων, το λεξιλόγιο, τις περιγραφές, τις εκφράσεις και συνδέει αρμονικά θρησκεία με αστυνομία, ψυχρούς δολοφόνους και αθώους χαρισματικούς!"

"Σκοτεινό και έχει μυστήριο. Είναι του γούστου μου!! Απλά τέλειο!!!"

"Με βάση την περίληψη νόμιζα ότι θα ήταν κάποια πολύ διεστραμμένη διασκευή της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων, ξέρεις, αφού την κοπέλα την λένε Άλις και είναι τρελή... Φαίνεται πολύ περίπλοκη ιστορία. Μου αρέσει. Κάτι μου λέει ότι θα γίνει από τις αγαπημένες μου καθώς θα προσπαθώ να καταλάβω τι γίνεται. Ανυπομονώ για το επόμενο κεφάλαιο!!!!!!"


Λίγα λόγια για το Άκαρδο κτήνος του ThanasisZiakas,



Kαι αυτή η ιστορία τράβηξε το ενδιαφέρον των κριτών και για αυτό βρίσκεται ανάμεσα στους νικητές μας!

Η ιστορία ακολουθεί ένα αστυνόμο, τον Στέφανο και μία δυναμική δημοσιογράφο, την Αλεξάνδρα στην αναζήτηση τους για τη λύση ενός μυστηρίου. Ο Στέφανος έχει εμμονή με την υπόθεση ενός κατά συρροή δολοφόνου, γνωστό με το όνομα "Ο άκαρδος δολοφόνος" διότι από όλα τα θύματα του έχει αφαιρέσει την καρδιά.
Από το πρώτο κεφάλαιο της ιστορίας μαθαίνουμε ότι τους δύο νέους ενώνει το παρελθόν τους με αυτόν τον δολοφόνο καθώς μεταξύ των θυμάτων του βρισκόταν η μητέρα του Στέφανου και ο αδερφός της Αλεξάνδρας.
Παρόλο που οι πρωταγωνιστές είναι συνηθισμένοι, στη συνέχεια εξελίσσονται και βλέπουμε διάφορες πτυχές του χαρακτήρα τους.

Απόψεις για το έργο :

"Πολύ καλή έκφραση, πολύ καλή ορθογραφία. Ο συγγραφέας μοιάζει να έχει δυνατότητες αν και βρίσκω ότι τρέχει την ιστορία με πολύ γρήγορο ρυθμό".

"Είναι πολύ ωραίο μπράβο! (μου θυμίζει λίγο fight club)".

"Έχει ωραίο λεξιλόγιο σωστή σύνταξη και διαλόγους. Οι περιγραφές δεν λείπουν αλλά ούτε είναι και κουραστικά πολλές."


Υπήρχαν κι άλλες ιστορίες από αυτή την κατηγορία που μας άρεσαν αλλά αν τους βγάλουμε όλους νικητές τότε δεν θα είναι διαγωνισμός, σωστά;

Μπορείτε να βρείτε όλους τους νικητές αλλά και όλες τις άλλες ιστορίες που πήραν μέρος στο διαγωνισμό στο προφίλ μας στο Wattpad στις λίστες "Νικητές 2015" και "Συμμετοχές 2015".

Enjoy!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου