Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Μικρού Μήκους


Σήμερα θα μιλήσουμε για τους νικητές της κατηγορίας "Ιστορίες Μικρού Μήκους".

Οι συμμετοχές σε αυτή την κατηγορία δεν ήταν πολλές. Ήταν μόλις έξι!

Εδώ θα πούμε λίγα λόγια για τους δύο νικητές αυτής της κατηγορίας αλλά θα αναφέρουμε και τις υπόλοιπες συμμετοχές.

Οι νικητές αυτής της κατηγορίας ήταν παραπάνω από όσους θα έπρεπε. Σύμφωνα με το μέγεθος της κατηγορίας θα έπρεπε να είχαν μόνο ένα νικητή αλλά θα καταλάβετε σε λίγο τι συνέβη.


Νικητές της κατηγορίας "Ιστορίες Μικρού Μήκους" αναδείχθηκαν οι ιστορίες "Ποτέ για Πάντα" της BlomkvistM97 και "Η Μέλοντι του Πολιτισμού" της Olia_HG.

Λίγα λόγια για το "Ποτέ για Πάντα" της BlomkvistM97,

Αυτή η ιστορία αρχικά βρισκόταν στην λίστα με τις ιστορίες Μυστηρίου - Θρίλερ. Όμως επειδή περιέχει περισσότερες από μία ιστορίες αποφασίσαμε να αλλάξει κατηγορία και να μπει στα μικρού μήκους.

Πρόκειται για μία συλλογή από αστυνομικά διηγήματα - νουβέλες. Το κάθε ένα αποτελεί μία ξεχωριστή ολοκληρωμένη ιστορία και οι περισσότερες από αυτές θα μπορούσαν σίγουρα να αναπτυχθούν σε μεγάλες ιστορίες.

Μέχρι στιγμής περιέχει 3 διηγήματα,
Την Κόκκινη βασίλισσα, τα Χαμένα οστά και τον Περίπατο ανάμεσα στους αγγέλους.

Και τα τρία πραγματεύονται υποθέσεις περίεργων θανάτων και δολοφονιών όπου εμπλέκονται νεαρά άτομα. Η κάθε ιστορία τοποθετείται σε διαφορετική χώρα και μας άρεσε που στην αρχή κάθε ιστορίας η συγγραφέας κάνει μια περιγραφή της περιοχής όπου θα εξελιχθούν όλα.

Απόψεις για το έργο :

"Είχε σασπένς, αγωνία και απροσδόκητο τέλος. Οι περιγραφές ήταν καλές, το κείμενο καλογραμμένο".

"Ότι πιο ενδιαφέρον και καλογραμμένο έχω διαβάσει τελευταία. Το twist στο τέλος ήταν απλά θεικό! Πολλά συγχαρητήρια, ελπίζω μια μέρα να δω τη συγκεκριμένη ιστορία ανεπτυγμένη κ τυπωμένη! Σίγουρα θα την αγόραζα!"


"Γράφεις υπέροχα! Και η πλοκή είναι εκπληκτική! Μπράβο, δεν έχω λόγια!!"


Λίγα λόγια για τη "Μέλοντι του Πολιτισμού" της Olia_HG,

Η Τζένη Χάναγκαν είναι το μοναδικό έφηβο κορίτσι μέσα σε ένα χωριό γεμάτο μεγάλους.  Όλοι την φρόντιζαν και την αγαπούσαν αλλά το κενό που είχε μέσα της δεν μπορούσε εύκολα να γεμίσει. Ποτέ δεν είχε παίξει με κάποιο άλλο παιδί, ούτε και είχε κάποια φίλη να μπορεί να μιλήσει για τα προβλήματα της εφηβείας της.

Μέχρι που σε μία βόλτα της στο δάσος συναντά για πρώτη φορά ένα άλλο παιδί. Ένα παράξενο κορίτσι με το όνομα Μέλοντι. Τα δύο κορίτσια με την βοήθεια κάποιων περιοδικών, θα ξεκινήσουν να καταστρώνουν ένα σχέδιο για να γυρίσουν στον Πολιτισμό.

Η ιστορία αν και μικρή έχει πολύ ενδιαφέρον καθώς οι περιγραφές του σχεδίου αλλά και της φιλίας που σιγά σιγά αναπτύσσεται μεταξύ τους είναι πολύ ωραία δοσμένα. Το τέλος είναι συγκλονιστικό.

Απόψεις για το έργο :

"Διδάσκονται πάρα πολλές αξίες εδώ, οι οποίες είναι δύσκολο να διδαχθούν από οπουδήποτε αλλού. Συγχαρητήρια!"

"Ήταν συγκλονιστικό! Αυτή η λέξη πιστεύω πως το περιγράφει απόλυτα! Ήταν τόσο όμορφο, τόσο μαγευτικό και τόσο συγκινητικό.. πραγματικά το ερωτεύτηκα...."

"Ήταν υπέροχο! Η περιγραφή σου ήταν συγκλονιστική μου άρεσε ο τρόπος που παρουσίασες τον πολιτισμό μέσα από τα μάτια της Τζένι".


Οι υπόλοιπες ιστορίες που συμμετείχαν σε αυτή την κατηγορία είναι οι ακόλουθες :

Δική σου για πάντα - frouta-tou-dasouz

Fly - preciousroyals

Τα παιδιά της νύχτας - Heanen99

Ακολουθώντας τα ίχνη - MariannaTsironi


Ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου