Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Εφηβική Φαντασία


Σήμερα θα μιλήσουμε για τους νικητές της κατηγορίας "Εφηβική Φαντασία"...

Αυτή ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη κατηγορία από μεριάς πλήθους συμμετοχών.

Οι συμμετοχές για αυτή την κατηγορία ήταν 37!

Η επιλογή των νικητών για αυτή την κατηγορία ήταν πολύ δύσκολη!  Υπήρχαν παραπάνω ιστορίες που μας άρεσαν και θέλαμε να δούμε νικητές, από όσους  το μέγεθος της κατηγορίας μας επέτρεπε να αναδείξουμε...





Τελικά οι νικητές για αυτή την κατηγορία ήταν μόνο τρεις. Η ιστορία "Όταν όλα αλλάζουν" της Nef_Ioan, η ιστορία "Πάμε στοίχημα;" της ValoriaLaw και η "Ιστορία χωρίς όνομα" του VagNakos.

Λίγα λόγια για την ιστορία "Όταν όλα αλλάζουν" της Nef_Ioan :


Η ιστορία ακολουθεί την Άρια, μια δεκαεφτάχρονη κοπέλα που λόγω του ξαφνικού χωρισμού των γονιών της επιλέγει να αφήσει την πόλη, τους φίλους της και την ομάδα της στα Γιάννενα και να ακολουθήσει την μητέρα της στην Θεσσαλονίκη.

Η Άρια είναι παίκτρια ποδοσφαίρου στην εφηβική ομάδα του ΠΑΣ Γιάννενα και μάλιστα καλή παίκτρια. Όταν αυτή η ξαφνική αλλαγή αλλάζει τα δεδομένα της ζωή της εκείνη βρίσκεται μπροστά σε διλήμματα, τσακωμούς, νέες γνωριμίες, παλιές έχθρες και μία σχέση εξ αποστάσεως.

Αυτή η ιστορία μας κέντρισε το ενδιαφέρον γιατί οι χαρακτήρες είναι δοσμένοι με τρόπο που φέρνουν εφηβικές μνήμες ακόμη και σε μεγαλύτερους αναγνώστες. Περιγράφει ρεαλιστικά τα προβλήματα της εφηβείας και οι χαρακτήρες μοιάζουν να έχουν φυσική υπόσταση.

Απόψεις για το έργο ;

"Η Άρια μου θυμίζει εμένα, μόνο που στη θέση του ποδοσφαίρου (που επίσης λατρεύω) βάλτε υποκριτική και χορό."

"Τέλειο περιμένω την συνέχεια με αγωνία".



Λίγα λόγια για την ιστορία "Πάμε στοίχημα;" της ValoriaLaw :




Άλλη μία ιστορία με καθαρά εφηβικό θέμα. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των αδερφών μέσα σε μία οικογένεια είναι σύνηθες φαινόμενο, πόσο μάλλον όταν αυτές είναι δίδυμες αλλά τελείως διαφορετικές μεταξύ τους!

Η ValoriaLaw μας έχει δώσει πολλές ιστορίες με εφηβικό θέμα και πάντα οι αναγνώστες ταυτίζονται με τους πρωταγωνιστές της!

Σε αυτή την ιστορία η Πέννυ και η Χριστίνα μας ξεναγούν στις οικογενειακές τους διαφορές και στην κόντρα τους σχετικά με ένα αγόρι που αρέσει και στις δύο!

Σε αυτή η ιστορία, αν και δεν είχε πρωτότυπο θέμα, μας τράβηξε το ενδιαφέρον ο τρόπος γραφής, ο ισχυρός οικογενειακός δεσμός που παρουσιάζεται και η λύση του προβλήματος για τις δύο αδερφές.

Απόψεις για το έργο :

"Λατρεύω την ιστορία σου και περιμένω ανυπόμονα την συνέχεια"

"Η ιστορία σου αφήνει πολλά συναισθήματα και σε βάζει σε σκέψεις για όλα τα θέματα που διαδραματίζονται. Είναι όσο ρεαλιστική πρέπει και ο αναγνώσεις ζει τις καταστάσεις μαζί με τις πρωταγωνίστριες."

"Ο τρόπος που γράφεις είναι αρκετά ρεαλιστικός, ευχάριστος να τον διαβάζεις και υπάρχει πάντα ένα κρυμμένο μήνυμα πίσω από τις λέξεις."


Λίγα λόγια για την "Ιστορία χωρίς όνομα" του VagNakos :


Σπάνια βρίσκει κανείς στην σύγχρονη λογοτεχνία, ιστορίες γραμμένες από την αντρική πλευρά. Πόσο μάλλον εφηβικές ιστορίες από την πλευρά του αγοριού και μάλιστα ο συγγραφέας να είναι αγόρι.,

Η ιστορία ακολουθεί ένα 17χρονο αγόρι στην καθημερινή του ζωή.
Την παράσταση κλέβουν οι προσωπικές σκέψεις του αγοριού καθώς και ο ιδιαίτερος τρόπος γραφής.


Απόψεις για το έργο :

"Προσεγμένη και περιποιημένη γραφή και πλούσιο λεξιλόγιο! Έχεις μια ροή λόγου που πραγματικά αφήνει άφωνο τον αναγνώστη."

"Το κείμενο περιέχει μέσα αρκετές δόσεις χιούμορ χωρίς να είναι γελοίο αφού οι σοβαρές σκέψεις του πρωταγωνιστή δένουν όμορφα με το κείμενο. Μου αρέσει που έχεις δουλέψει πολύ τον χαρακτήρα του έχει τον σαρκασμό αλλά και φιλοσοφημένο ύφος."

"Έχεις μια φυσικότητα και αμεσότητα στον τρόπο που γράφεις."


Αυτοί ήταν οι νικητές για την κατηγορία "Εφηβική Φαντασία"!!! Ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας!!!!


Έχουμε στο μυαλό μας να αναδείξουμε κι άλλους νικητές στις 3 μεγάλες κατηγορίες του διαγωνισμού με ψηφοφορία κοινού!!! ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ σχετικά με αυτή την ιδέα....

1 σχόλιο: