Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Ένα μπουκέτο Αμαρυλλίς & Αστέρ - Stefi15


Ξεκίνησα να διαβάζω αυτή την ιστορία λόγω της ύπαρξης του ονόματος μου στον τίτλο της.

Όπως θα δείτε στο "οπισθόφυλλο" της ιστορίας, τίποτα δεν προϊδεάζει για τον χαμό που θα υπάρξει στην συνέχεια της, αν επιλέξετε να την διαβάσετε.

Με 24 κεφάλαια μέχρι στιγμής, πάνω από  3000 αναγνώσεις και 444 αστεράκια η ιστορία της Stefi15,  μιλάει για την διαφορετικότητα.

Ο αναγνώστης  επιλέγοντας  να διαβάσει πέρα από τα πρώτα κεφάλαια, αμέσως καταλαβαίνει ότι αυτή δεν είναι άλλη μία συνηθισμένη ιστορία όπου το καλό κορίτσι μετακομίζει και στο καινούργιο της σχολείο ερωτεύεται το κακό αγόρι. Γιατί;

Γιατί τελικά το καλό κορίτσι ναι μεν ερωτεύεται αλλά όχι το κακό αγόρι. Ερωτεύεται το κακό και τρομερά μπλεγμένο κορίτσι!

 Η πλοκή, οι ανατροπές, τα κρυμμένα μηνύματα, οι συναισθηματικές διακυμάνσεις και η τρυφερότητα με την οποία εξελίσσεται αυτός ο έρωτας είναι κάτι που κάνει αυτή την ιστορία διαφορετική από τις άλλες του είδους της. Τόσο διαφορετική όσο και οι χαρακτήρες των δύο πρωταγωνιστριών της.

"Οπισθόφυλλο"    

Μετά από πολλές προσβολές, αμέτρητους καυγάδες και ατελείωτες διαφωνίες ίσως η αιτία της απέχθειας να είναι ο έρωτας.
Μετά από όλα τα ψυχρά βλέμματα και τις προσβολές γεμάτες βδελυρότητα μπορεί το μίσος να λιώσει και να αντικατασταθεί από αγάπη.
Μετά από  κάθε είδος αντιπαράθεσης υπάρχει περίπτωση η μόνη λύση να είναι ένα παθιασμένο φιλί που θα δοθεί ένα βροχερό πρωινό.

Περίληψη

Η Αμαρυλλίς Αλεξίου είναι ένα χαρούμενο κορίτσι γεμάτο ζωή που έχει μια απεριόριστη περιέργεια να γνωρίσει τον κόσμο. Έτσι, όταν μέσα από ένα πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών, της δίνεται η ευκαιρία να ταξιδέψει και να ζήσει για 6 μήνες στην Αμερική δεν μπορεί να αρνηθεί. Αφήνει τον πατέρα της και τους κολλητούς της πίσω στην Ελλάδα και φεύγει για το άγνωστο. Σχεδόν. Γιατί εκεί την περιμένει η Σούζαν με την οικογένεια της, που θα την φιλοξενήσουν στο σπίτι τους για όλη την διάρκεια των 6 μηνών της παραμονής της.

Η Σούζαν γίνεται αμέσως η νέα της φίλη που την βοηθά να εγκληματιστεί στο νέο περιβάλλον και στο γνωστό σε όλους μας λύκειο.  Την γνωρίζει στην παρέα της και φαίνεται πρόθυμη να την βοηθήσει σε ότι κι αν χρειαστεί, αρκεί αυτό να μην περιλαμβάνει οποιοδήποτε συσχετισμό με το μαύρο πρόβατο του σχολείου, που ακούει στο όνομα Αστέρ Ντέιβις.

Η Αστέρ Ντέιβις, εκ πρώτης όψεως φαίνεται ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να σοκάρει με την ανάρμοστη συμπεριφορά της, τις ερωτικές της προτιμήσεις και τις κακές παρέες και συνήθειες της. Όμως, μέσα από τις τυχαίες αρχικά συναντήσεις της με την Αμαρυλλίς αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε ότι κάτω από όλο αυτό το make up και τους χυδαίους τρόπους, κρύβεται κάτι άλλο.

Δεν θα σας τα πω όλα εδώ, αλλά αν ψάχνεται για μία ιστορία με ίντριγκες, τσακωμούς και μπόλικο ρομάντζο αλλά με θέμα της την διαφορετικότητα, τότε η ιστορία "Ένα μπουκέτο Αμαρυλλίς & Αστέρ" είναι κάτι που πρέπει να διαβάσετε.

Προσωπική Άποψη
Θεωρώ πολύ γενναίο όποιον αποφασίζει να γράψει και να δημοσιεύσει κείμενα που μπορεί να έχουν αμφιλεγόμενες αντιδράσεις. Δεν είναι εδώ ο σωστός χώρος για να εκθέσω τις απόψεις μου σχετικά με τον έρωτα μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου αλλά έχω να πω ότι ο τρόπος που παρουσιάζεται ο θυελλώδης έρωτας μεταξύ της συνονόματης μου και της Αστέρ με έκανε να θέλω να διαβάσω την ιστορία και να ανυπομονώ να αναρτηθεί το επόμενο κεφάλαιο.
Σε αυτή την ιστορία υπάρχουν όλα τα στοιχεία ενός καλού ρομάντζου. Τσακωμοί, ένταση, κρυφά κοιτάγματα, τυχαία αγγίγματα, εμπόδια, φίλοι-προστάτες, φίλοι-αντίζηλοι, μυστικά.


Διαβάστε την ΕΔΩ....

Συνέντευξη με την Stefi15, ΕΔΩ...


"Αφιερώνω αυτή την ιστορία σε εσένα όποιος κι αν είσαι. Εσύ, που πασχίζεις να κρύψεις την διαφορετικότητα σου κάθε μέρα και χάνεις την ευκαιρία να γνωρίσεις κι άλλα άτομα σαν και εσένα επειδή την κρύβουν και αυτά."  
- Stefi15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου